pondělí 16. září 2013

Procházka po univerzitě

Na univerzitě je první zářijové týdny ještě poměrně klid. Ten správný frmol začne až koncem září, kdy začíná semestr a budovy se zaplní studenty. První týdny jsou tedy optimální čas na zařízení všech formalit. Venku je ještě krásně, počasí přímo láká k procházkám a poznávání univerzitního kampusu.



Většina mých procházek směřuje k největšímu lákadlu, fontáně s výhledem na Mt. Rainier.



Nakonec se připojuju k jedné z prohlídek kampusu, které pro nové zahraniční studenty připravuje FIUTS. Dozvídám se, ve kterých budovách sídlí jaké fakulty, kam si studenti chodí pro radu, když si neví rady, nebo v které knihovně je pomalý internet a v které naopak rychlý. A že v té knihovně s pomalým internetem je zas nádherná atmosféra. Jako v katedrále, no posuďte sami.

 



Příjemné je, že jsou fakulty blízko u sebe. Mezioborový výzkum se dělá mnohem snáz, když kolegu medika, sociologa, fyzika nebo lingvistu potkáte na obědě.

A kde mé procházky začínají a končí? Padelford je nenápadná budova na kraji kampusu. Sídlí v ní katedra matematiky, katedra statistiky a také mé současné působiště, Centrum pro statistiku a sociální studie.


Žádné komentáře:

Okomentovat