pátek 23. srpna 2013

Další atrakce v Seattlu

Abychom děti nevyčerpali jen zařizováním, prokládáme jej výlety po Seattlu. K aktivitě nás nutí taky omezená platnost Seattle City Pass. Pár dnů po výletu lodí tedy míříme konečně na Seattle Space Needle s nádherným rozhledem na město.

Z rozhledny míříme do EMP Museum dozvědět se více o rodácích ze Seattlu Jimi Hendrixovi a Kurtu Cobainovi. Děti ocenily výstavu Sci-Fi a asi nejvíc si užily Lab, kde si mohly vyzkoušet hru na bicí, kytaru, klávesy, nebo vícehlasy v samostatných studiích.

Další den míříme do Pacific Science Center. U vchodu nás vítá průřez záchodem, následuje velké množství pokusů a na závěr 3D kino. Film Putování motýlů jsme žel nestihli. Ocenili jsme ale nakonec i Air Racers, film popisující historii i současnost znamých leteckých závodů v Renu, Nevadě.





  
Další z dnů byl věnován návštěvě Seattle aquarium, kde jsme si mohli pohladit hvězdice a sasanky. Kluky uchvátilo povídání u akvária s chobotnicí a krmení mořských vyder. A víte, jak tráví hvězdice? Vytáhne žaludek ven z těla, obalí ním kořist, stráví ji venku a teprv ztrávenou zatáhne i s žaludkem zpět.




 Vypravili jsme se také do Woodland Park ZOO. Beruška zavzpomínala na pražskou ZOO, kde jí vstup neodepřeli. V Seattlu pejsci žel do ZOO nesmí. Je tu o něco menší hustota zvířat než v pražské ZOO. Zvířata jsou víc řazena dle kontinentů. U příslušných zvířat jsou také další prvky přibližující danou oblast: Výhled na zebry je třeba pojat jako třída základní školy v Africe, s lavicemi, tabulí, mapou, lebkami a nástroji k lovu. Milé bylo krmení andulek (tyčinka se zobáním za dolar), nebo možnost podívat se zblízka na tarantuli.


Žádné komentáře:

Okomentovat