středa 21. srpna 2013

Zabydlujeme se

Kromě Fialů nám tu vánoce připravilo několik dalších lidí, všem moc děkujeme. Thomas zapůjčil dvě skládací židle, Veronika další nádobí a příbory do kuchyně. Sousedka Kazumi, která odlétala včera, nám věnovala luxusní zánovní matraci, polštáře, další nádobí a dokonce malou stolní tiskárnu s kopírkou a scannerem. Kristin, která se včera vrátila ze stanování, nám po mé zmínce, že plánujeme zakoupit stan na výlety, věnovala jeden stan pro 8 osob. Pro jejich tříčlennou rodinu je prý příliš velký.

Matrace i stan měly původně namířeno do Armády spásy nebo do Goodwill, kam je třeba za rok také odevzdáme. Možnost věnovat nepotřebné věci potřebným tu je dobře propracovaná, stačí naložit do auta a drive through (projet výkladištěm). Pro větší věci, jako je zmíněná matrace, si také zdrama rádi přijedou. V Goodwill i armádě spásy lze také věci levně nakoupit, my odtud máme několik doplňků do domácnosti.


Další věci sháníme přes místní Radfordí sociální síť, kam občas někdo dá inzerát, že něco prodává (nebo věnuje, jako Kazumi). Tak jsme zakoupili první stoleček od Amy. Výhodou je, že si člověk přenese nábytek přes ulici a má ho doma.

Dobrým zdrojem nábytku je také obchod s použitým zbožím místní univerzity zvaný Surplus. Pro veřejnost je otevřený vždy v úterý a dají se v něm za 5 dolarů sehnat funční kancelářské židle. O něco málo dražší jsou pak stoly, regály, počítače, monitory aj.

Většinu nábytku ale nakonec kupujeme přes craigslist.org. I tady se dá mnoho věcí získat zadarmo, lepší věci jsou ale rychle pryč a už několikrát jsme to nestihli. Zalevno jsme tedy koupili sedačku, jídlení stůl, postel a také dva pracovní stoly - větší do pracovny (tak nazýváme výklenek v ložnici), menší k dětem do pokojíku.



Nenechali jsme si ujít také zdejší oblíbené garage sales. Lidé vyskládají vše, co chtějí prodat, na dvorek nebo do garáže a prodávají. Zakoupili jsme tak sklenice, hrnečky, a krásný set talířků s námořnickým motivem. Přemýšlím, proč se u nás garage sales moc nekonají. Možná se lidé obecně míň stěhují.



Poslední drobnosti nakupujeme v IKEA. I daleko od domova tu člověk najde dobře známé věci a za známé ceny. Máme tedy už i ramínka a "police" a hurá, věci můžou z kufrů ven. Pro člověka s organizačním duchem přímo potěšení

Žádné komentáře:

Okomentovat