sobota 31. srpna 2013

Kanada!

Na posledních pár dnů před začátkem grantu jsme vyjeli na výlet do Kanady. Zatímco Igora děsí, zda jsme na autě přeci jen neměli nechat udělat některou z doporučených oprav, mé hlavní obavy se týkají přechodu přes hranice. Do Kanady je zatím nutné vízum, to jsme si doma obstarali. Rovnou vícenásobné, Seattle je od hranice kousek. Každý výjezd mimo USA je však v době grantu nutné hlásit CIES, od které je při prvním výjezdu navíc zapotřebí razítko. Počet dnů, které můžeme být v době grantu mimo USA je omezený. My vyjíždíme ale před začátkem grantu, CIES tedy nezajímáme. Pouze nám zdůrazňuje, že se musíme před začátkem grantu také vrátit. S tím samozřejmě počítáme. Přesto trnu, aby s naším výjezdem bez razítka neměl někdo problém.

Auto nakonec šlape jako hodinky a na hranici vše bez potíží. Až na asi 30 minutovou frontu cestou do Kanady. Aspoň jsme si stihli to historické místo dobře prohlédnout.


Takže se můžeme kochat nekonečnými lesy, krásnými horami a řekami plnými lososů. Postupně si zvykáme na zdejší obrovské rozměry a vzdálentosti, takže nakonec už nás kdesi za Prince George nepřekvapí ani cedule "Zkontrolujte si palivo, další pumpa za 202 km."

















Washingtonská příroda na nás teprve čeká.

Žádné komentáře:

Okomentovat