středa 14. srpna 2013

Den pátý: Vánoce v srpnu a Seattleschools

Ráno nás čekalo pod okny naložené auto z Eugene. Hotové vánoce. Bytem zní znělka z mašinky Tomáš, do skříněk skládáme talíře, na matrace vedle spacáků peřiny a polštáře. Fialky, díky za vše!!!











A také vyrážíme na první cestu autem po Seattlu. Na dnešek jsme naplánovali zápis do školy.


V Seattlu mají školy centrální office, Seattleschools.org. Tady odevzdáváme přihlášky, immunization form s datumy všech! očkování. A jelikož rodný jazyk dětí není angličtina, jsou důkladně otestované. Po půlhodině přibíhá Šimon "Vůbec nic jsem nerozuměl, ale všechno jsem zvládl". Chvíli po něm Filip, oba s dobrým pocitem. Jsou zařazeni jako začátečníci, mají tedy nárok na půlhodinu individuání výuky denně v naší spádové škole, nebo se můžeme rozhodnout pro školu, která je dál a kde by se jim věnovali ještě více. Bereme spádovou školu (máme ji přeci za domem).

S autem se nakupuje mnohem snáz, ze Safeway tentokrát odvážíme i větší položky. Doma poprvé pereme (v autě byl prášek), sušíme, vaříme (vývar a kuře s rýží, prý balzám na břicho) a myjeme nádobí v myčce. Jeden člen rodiny už dokonce při jídle sedí na židli! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat