úterý 13. srpna 2013

Den třetí: centrum Seattlu

Kamarádi (kteří se vrátili z Fulbrighta teprv před pár týdny) nám v Oregonu nechali veledárek v podobě auta naloženého věcmi. Dnes tedy jdeme do města obhlédnout, odkud se jede autobusem do Oregonu. A když už jsme ve městě, nenecháme si ujít centrum Seattlu.

Nemáme žádného turistického průvodce, jasnou dominantou města je tzv. Space Needle (vyhlídková věž Vesmírná jehla), míříme tedy k ní. Od autobusové zastávky k ní jede Monorail.

U Space Needle jsme se o Seattlu vskutku dozvěděli vše podstatné. Také jsme si zakoupili City Pass, tedy vstupenky na sedm hlavních atrakcí za výhodnou cenu. Snad je za těch devět dnů vedle dalšího zařizování stihneme všechny obejít. Space Needle nakonec vynecháváme, na jindy si necháváme také muzeum rocku (Kurt Cobain z Nirvany!)


















Dnes nakonec míříme k přístavu. A vyrážíme na první atrakci - výlet lodí.




Na lodi jsme potkali slovenskou rodinku s pěti dětmi, z Utahu. Z lodě jsou krásné výhledy na město, na moře s jachtami i na hory. Děti ale nejvíc zaujal výhled na kontejnerovou loď. Její vyložení a naložení prý trvá asi 36 hodin. V kontejnerech se z Asie přepravuje vše možné - hodinky, co máte na ruce, foťáky, kterými fotíte, boty, které máte na nohách...






Domů se vrácíme později než včera (časový posun se pomalu srovnává). Opět harmonikovým autobusem. Jinak jízda busem stojí 2.50/2.25 (ve špičce/mimo špičku), 1.25 děti nad 6 let, lístek je přestupní. MHD (provozuje ji společnost s příznačným jménem Metro) na ameriku úžasná. A víte, na co jsou provázky na oknech? Znamení řidiči, že chcete zastavit. Zdá se, že na znamení jsou tu snad všechny zastávky.


Žádné komentáře:

Okomentovat